Afkicken van komkommers

Dik van komkommers

“Afkicken van komkommers. Dik door allergie?!?!”
De titel zegt eigenlijk al genoeg. Het is een volkomen andere kijk op obesitas en vooral bestemd voor die mensen, die zoals het heet “al dik worden van water”. Zeker voor deze mensen zullen heel veel muntjes gaan vallen en zal het misschien ook wel de oplossing van hun probleem kunnen zijn. Dik worden van allergie is een bijna onherkenbaar en tot nu toe niet onderkend symptoom van allergie.
In het boekje wordt uitgelegd hoe dat in elkaar zit en hoe het kan dat je dik kunt worden zonder dat je veel eet. Heel veel mensen zijn bekend met allergie, en hebben klachten, zoals jeuk of uitslag, maar wanneer “dik worden” de enige uiting is van allergie, zullen heel veel mensen niet eens in de gaten hebben dat ze allergisch zijn. Ik kwam er zelf pas achter toen ik in de dertig was. Ik had, behalve dan dat ik dik en pafferig werd, geen klachten, terwijl ik op ongelofelijk veel zaken negatief reageerde bij de allergietesten. Het is bij mij ook proefondervindelijk vastgesteld, dat allergie de oorzaak is van mijn overgewicht.
Er zullen waarschijnlijk veel meer mensen dan we denken op deze manier overgevoelig reageren op iets in hun voedsel en omgeving. Misschien jij ook wel. Wanneer je voor jezelf het gevoel hebt, dat je toch wel erg snel aankomt en/of slecht afvalt check dan in ieder geval of je allergisch bent. Dat kan met een heel eenvoudige bloedtest.
Het gegeven, dat je dik kunt worden van iets anders dan te veel eten, is iets wat alom allang bekend is, maar nog niet is onderkend als allergische reactie. We weten allemaal dat er mensen zijn, die dik worden van medicijngebruik. Dit is een individuele overgevoeligheidsreactie op een stofje in het medicijn. Niet iedereen wordt namelijk dik van hetzelfde medicijn en er zijn meerdere soorten medicijnen waarvan bekend is dat je er dik van kunt worden en daarop reageert ook niet iedereen met overgewicht. Dit gegeven is het bewijs dat je dik kunt worden van wat anders dan “te veel” eten.
(Natuurlijk kan het ook en/en zijn.)
Er wordt in het boekje niet gesteld dat het “te dik” zijn bij iedereen komt door allergie, maar checken is natuurlijk wel verstandig. Naast de bloedtest staat er in het boekje nog een manier aangegeven hoe je kan vaststellen en bewijzen, dat je niet dik wordt door te veel eten, maar dat er een andere oorzaak moet zijn.
Wanneer je dik wordt van een allergische reactie zal de aanpak van het probleem helemaal anders moeten zijn dan bij “te veel eten”. Alleen al voor die duizenden mensen, die verkeerd reageren op medicijnen, betekent dit, dat ze van hun arts of diëtist het verkeerde advies meekrijgen. Het advies minder te gaan eten, is in principe niet het juiste advies voor deze mensen om het probleem op te lossen. Tel daar dan nog eens de mensen bij die dik worden van komkommers, pinda’s, kip, aardbeien enz. Realiseer je je wel hoeveel mensen dit betreft?
In het boekje is verder het “resetdieet” opgenomen. Het is een ultieme schoonmaakkuur en gebaseerd op de adviezen van dr. Moerman over de ultieme voeding. Ook voor mensen met een problematische huid een aanrader.
Van het resetdieet komen zeer positieve reacties. Ik hoorde van iemand, die ruim 7 kilo was afgevallen in 15 dagen. Een ander 2,5 kilo in de eerste week.
Het is een soort natuurlijke “vitaminebom”, die naast de gewone maaltijden of in plaats van een maaltijd, gebruikt wordt en samengesteld is uit natuurlijke voedingssupplementen, zoals tarwekiemen, gistvlokken enz., en verse natuurproducten. Het is heel goed te doen. Je kunt het verwerken in een smoothy en/of muesly.
Het boekje is in principe ontstaan vanuit mijn eigen pure frustratie, want ondanks het feit dat ik voor mijzelf zeker wist dat er een relatie tussen mijn voedingsallergie en het dik worden was, bleef ik maar aanlopen tegen de dooddoener: “Ieder pondje gaat door het mondje.”, en onbegrip bij de professionele hulpverleners. Ik hoop dat door dit boekje de inzichten over obesitas in een ander licht komen te staan.

Bekijk ook mijn andere boek “Stop het verharen van je hond”